Snaddertid

Bildeserie med 4 bilder — bla ved å trykke på pilene

Litterært snadder, bildesnadder, sjokoladesnadder og nøttesnadder. Namm! :-)
=
Kjempemasse tusen, tusen hjertelig takk til Sigrun!

Dagene før jul har vært så fulle av jobb, vakt, flyttesjau og litt sånn der juleforberedelser at jeg rett og slett ikke har rukket å skrive noe her, men, jeg har lest litt, så med en gang jeg kjente pakken min hadde jeg en liten mistanke…

I pakken var det en herlig, morsom bok av Hans Sande; “I dag såg eg to spadar”. Jeg har lest litt i den; dette er god humor og jeg har allerede lys til å utforske denne Sande enda mer.

I tillegg var det tre Atkins-sjokoladebarer og en pose julenøtter – og et hyggelig kort fra nissen.

Hva avslørte så nissen?
Jo, først og fremst dette innlegget:


No skal pakken sendast i morgon og eg begynner å lure på om eg har gått i det sjefsnissane her kallar ei klassisk nissefelle: sende avgarde noko eg absolutt ville likt å få sjøl. I tillegg ville eg sende med litt juleknask for det er no alltid kjekt å få, men det blei faktisk den aller største utfordringa…..

Gjennom flere år på Origo vet jeg jo utmerket godt at Sigrun elsker bøker (det ligger nok ikke så åpent til at jeg også elsker bøker, og egentlig drømmer om å være bibliotekar..!). Min mest personlige tilstedeværelse på nett avslører at jeg er lavkarbo, og dermed ikke den enkleste å finne knask til.

Et annet hint lå i denne kommentaren, men det skjønte jeg egentlig først etter å ha lest kortet.


Eg fann beint ut eit julegåveønskje på nett også. Då har eg god tru på at noko i same gata kan glede.

Og fra kortet:


Stikkordet blei eit juleønske på twitter om etymologisk oppkok.

Langt, langt der bak husker jeg en slik tweet, som Sigrun-datter Herdis merket seg.

Et annet hint er også at det i kortet henvises til Olav H. Hauge, som “den store forfattaren i mitt distrikt”. Hauge var som kjent fra Ulvik, rett opp i fjorden fra Odda. (Ok, geografien har jeg googlet meg fram til…)

Igjen, tusen takk, dette skal gi meg masse kos både på kort og lang sikt!

Vist 237 ganger. Følges av 2 personer.

Kommentarer

Så flott innlegg du har laga, Siv!

Håpar du får mykje kos med Hans Sande. Han har også skrive ei Kjevle-bok i same galaien. Dessutan er han så vidt eg veit den einaste forfattaren som har fått to barnebøker opp til debatt i Stortinget med nesten 40 års mellomrom: Lita grøn grasbok frå 1973 og Far min er sjørøvar no nyleg.

Alle gode ynskje til deg i det nye året.

Hmmmm! Nesten så jeg mistenker deg for å være nissen min (siden du elsker bøker og egentlig drømmer om å være bibliotekar ;))

@Sigrun: Ah, selvfølgelig, det er han med sjørøveren! Det var stas.

@Bodil: Gaven din kunne vært fra meg, men er det nok ikke. Min gave var noe ikke-spiselig spiselig noe, og noe varmt, på en måte. :-)

Ai, da får jeg lete videre!

Annonse

Nye bilder