Viser arkivet for desember, 2011

En klode å erobre

Tusen takk Origonisse. Gaven kom frem i tide, men jeg rakk ikke posten før i dag. Jeg fikk et verdenskart der jeg kan skrape vekk landene jeg har besøkt. Det har jeg nå gjort, og ser at det er en halv klode igjen å erobre. Tusen takk igjen.

Se hvordan jeg fortærer kloden

Hurra, hurra, hurra!

Har hatt noen dagers ferie fra datamaskinen, så jeg beklager at mitt takkeinnlegg kommer litt sent.
Men ooooh, så glad jeg ble da datteren min røsket av papiret på julaften og denne åpenbarte seg:

Jeg hadde aldri hørt om denne boken, men som superferskt medlem i syklubb og med retrodilla, var dette akkurat hva denne damen ønsket seg – helt uten å vite det selv.

Denne boken oppfyller så mange behov:
1. Et sted der man kan drømme seg bort i planer om hva man kanskje kan få til dersom man bare setter av litt tid.

Dette er en Tjukkas: Stilig og praktisk oppbevaring til ekstra dyner og puter – som vi har mange av. Noe jeg kanskje kan KLARE å sy, faktisk?

2. Tips til bra blogger å følge og nettbutikker der man kan kjøpe det som er veldig fint, men ser litt for avansert ut, som disse kule luene:

3. Introen var super, med konkrete råd til oss nybegynnere:

4. Og helt bakerst i boka lå en overraskelse: Mønsterark (sikkert ingen overraskelse på mer drevne syersker, men jeg ble ekstatisk).

Heldigvis har jeg snart bursdag. Da skal jeg ønske meg det jeg ikke fikk til jul, nemlig en symaskin. Eller så skal jeg spare til en. For nå kjenner jeg det bobler i kreativiteten. Og dersom min hemmelige nettnisse leste denne bloggposten, kan jeg berolige med at opptil flere av disse prosjektene nå er helt eller delvis gjennomført. Dermed er det nok plass til et syprosjekt eller to på lista.

Så nå gjenstår det vel bare å si tusen, tusen takk til søte, snille Alexandra! For det er deg som er min hemmelige nisse, ikke sant?

Tusen takk julenisse

Origo operasjon-julegave

[Postet via telefon.]

Siden det ikke finnes så veldig mye info om meg på nettet. Måtte jo selv google meg for å se hva som fantes. Fant jo endel av bildene jeg har hatt i RB, men en ting har hun funnet og det er scrappebloggen min. Og hvilken mer perfekt gave kunne jeg ha fått?
Tusen takk nisse Mona. Fant ingen hintetråd fra henne, så jeg håper at det ikke er en som har skrevet et “falskt” navn.
Jeg håper min pakke har kommet frem, vedkommende har ihvertfall ikke skrevet noe her.

Fantastisk origopoesijulegave

Min gave bestod av en kjempefint Ragnar Hovland kalender, som jeg har en slu plan for på kontoret vårt

og så fikk jeg et OrigoDikt med illustrasjon:-)

Jeg vil gjerne gjengi det fantastiske diktet her:

På Origo er du din egen vert
der deler du alt, med din egen snert.
Både blogg, bokmerker, arrangementer og bilder,
henter du fritt fra alle verdens kilder.

Ingen problemer er for store,
for nerdene på vaktmersterkontoret
Du trenger ikke være to,
når livet skjer på Origo!

Tusen takk for den fine gaven Nerdar. (Nerdar signerte kortet så slik var det jo relativt enkelt å finne avsender :-)
Takk for den fine bloggen “dere” har her på origo også.

Utrolig fint med gaver man lager sjæl, og denne gaven var den eneste gaven jeg fikk som var selvlaget, så tusen takk for det.

Siden juletiden er tiden for rauset og takknemlighet, vil jeg gjerne benytte anledningen til å takke OperasjonjulegaveGeneralen Herdis – fantastisk morro dette her!

Mattemagi og Arendalskonfekt

Etter innstendig mas frå fleire familemedlem kjem det endeleg eit innlegg om kva eg fekk av Origonissen.

I år fekk eg to gåver, ei som hinta om kvar avsendaren kjem frå og ei som eg kunne bruke i jobben. Eg jobbar som lærar i naturfag og matematikk på ein vgs i Stavanger. Sjølv om eg sikkert kunne brukt Arendalskonfekten i undervisninga, både i ernæring og helse-kapitlet i naturfag og til veldig enkel matematikk, tolkar eg det slik at konfekten er eit hint om at avsendaren kjem frå Arendal. Boka mattemagi er også litt meir naturleg å bruke i skulesamanheng.

Begge gåvene vart mottatt med glede. Tusen takk, ukjente Arendalitt.

Fulltreff til meg og min datter!

Jeg gledet meg som bare det til origogaven. Det ble kort innføring om konseptet for foreldre som fikk samme leksjon i fjor. Så ble det høytlesning fra kortet som ledsaget pakken. Min nisse skrev et langt kort og fortalte om hva vi hadde til felles. Godt digitalt dykk utvist. Det var stas! Men uten at jeg har klart å identifisere nissen min ennå.

Siden vi begge har filosofi som felles interesse fikk jeg Tidens historie av Trond Berg Eriksen. Jeg har lest nesten alt av ham, men ikke denne. Skulle nesten tro du har kikka på samlinga mi på bokelskere.no, nissemor? Ja, for skriften tolker jeg som kvinneskrift. I tillegg inneholdt gaven «hestegodteri» og polkastaver. Galoppi Gott kastet dattera mi seg begjærlig over. Hun syntes det var festlig å spise hestegodteri. Glad i hester som hun er. Tilfeldig? Nei, tror ikke det. Godteriet var nok til henne. Nice touch!

Så til sein hinting som jeg har registrert er etterlengtet.Jeg hadde bestemt meg for gaven på forhånd. Min gavemottaker måtte bare passe til den. Så min snoking gikk rett til interessene til vedkommende på Facebook-profilen hennes. Og til min glede var de nødvendige referansepunktene der for å slippe løs gaven min på vedkommende. Ikke hvem som helst som får prøve seg på en slik gave.
Fatta det nå? Om usikker. Sjekk Underskog igjen.

Jeg undervurderte hvor stor gleden var i å få presentert sin nisseinnsats på Operasjon julegave. Takk til mottakeren som gjorde dette fantastisk med et blogginnlegg.
Jeg gleder meg stort til neste år allerede.

Fornuftig og passende gave!

Et sett dokumentmapper til bruk i forskjellige situasjoner, f.eks når man skal ta seg bra ut på møter var en del av min julegave. Glimrandes, siden jeg ofte har problemer med å holde på seriøsiteten over lengre tid. Blink, kjære nisse! Så lå det også ved en pakke post-it lapper med en beginners guide til hva man kan gjøre med dem, eksempelvis lage andungen kvakk-kvakk. Også blink!. Til slutt en liten book of secrets med avsløringer om mange spennende fakta jeg ellers aldri hadde fått vite om. I sannhet en fornuftig og passende gave!! Takk skal du ha, hemmelige venn!

SKUPs gravepris 2011 går til min origonisse

Under treet lå det en saltbøsse!* Og et langt, fint brev på nynorsk hvor avsender greiet ut om alt hun hadde funnet ut om meg og diverse ting hun har lært av mine tweets og oppdateringer i sosiale medier generelt. Saltbøssa var forøvrig bare en forsmak – den ekte gaven (et Feist handlenett) ble bestilt på nettet og kom litt seinere fram enn planlagt.

Dette var helt midt i blinken. Jeg er både takknemlig for gavene og rørt over innsatsen du har lagt ned i gaveprosjektet, Susanne.

Tusen takk.

*Saltbøssa refererer til en tweet om at jeg føler meg så voksen når jeg legger merke til at jeg er i ferd med å gå tom for salt.

[EDIT 09.01.2012]

Denne helga kom nettet fram, og det ser sabla bra ut der det henger :)

Min Origogave

Jeg fikk et vakkert bilde av en tysk fotograf som heter Kathrin Ollroge.
Det artige er jo at bildet er sendt fra Tyskland og jeg har ingen aning om hvem som har sendt det. Trudde jeg var avsenderen på sporet, men det viste seg ikke stemme.
Er totaltforvirra og trenger et tegn på hvem avsenderen kan være.
Tusen takk i alle fall! :-)

PS: Mottageren av min gave har ikke vært inne i på Origo på flere dager og jeg vet ikke om gaven har kommet fram eller var uskadd. Venter spent på respons… :-)

Julenissen traff blink

Julenissen traff blink med grønt baderomstilbehør – tusen takk! :)