Viser arkivet for desember, 2012

Bli med i Operasjon Julegave 2013

Torsdag 5. desember 2013 kl. 23.59, Overalt

Bli med på Operasjon Julegave! Garantert den mest spennande gåva du får under juletreet. Konseptet er enkelt: Du gir julegåve til framand person – og får julegåve frå anna framand person.

  1. Meld di interesse på arrangementet Operasjon Julegave 2013-(Si ifra med profilbildet ditt om du skal delta i høgremargen)
  2. Fyll ut skjemaet under før 5. desember
  3. Få utdelt ein Origoboer 7.desember .
  4. Snok og stalk din utkåra
  5. Send din pakke innan postens sendefrist 16. desember 2013
  6. Vent i spenning på en gave fra en av de andre deltagerne.
  7. Finn ut kven som har gitt deg julegåve ved å følge bloggen – og ved å delta i samtalar. Ikkje gløym å takke for gåva – gjerne med eit bilde og/eller eit innlegg.

Og gjør det spennande, kjekt, interessant og ikkje minst gledeleg for alle oss ved å skrive litt om prosessen undervegs :)

Mest optimalt er personen Origomedlem – og vi kan både digitalt snoke på den har fått utdelt og litt i kven vi trur får gåve frå. Kor moro dette blir er opp til oss sjølve i Operasjon Julegåve. Dess fleire som pratar om gåvene, dess kjekkare er det, dess meir spennande blir det. Så bli med i den flotte Origotradisjonen som starta jula 2008.

For en fantastisk gave!

Beklager sent innlegg og bilde, men her har det vært en deilig kombo av hektisk hurramegrundt og komplett avkobling, så det har blitt lite databruk i romjulen. Men, gaven er pakket opp og det er tid for å vise takknemlighet.

For en fantastisk gave! Jeg veksler med å få tårer i øynene over å se all innsatsen som er lagt ned i denne pakken, og det å få dårlig samvittighet for at jeg ikke klarte tenke så langt ovenfor min gavemottaker (som jeg ikke vet om har fått pakken eller noe, har ikke sett snurten av henne her i kommentarfeltet heller).

Gaven min tok utgangspunkt i hva vedkommede hadde lest om meg på nett (og det er jo endel, ettersom jeg er en særs lite hemmelig person). Hun mente da hun kunne spore et kreativt gen hos meg, og det som er vittig er at jeg inntil veldig nylig (bare noen år siden), anså meg selv like kreativ som en gråstein. Men, i det siste har jeg erkjent at man både være kreativ og like kreative syssler, i tillegg til at man liker excelark og strutur, ordning och reda. Yeay!

Jeg fikk en gave som inneholdt flere canvas å male på, pensler, akrylmaling, to dikt (!!!) og et egetprodusert maleri med nydelige ord som et vakkert julebrev. Jeg er fullstendig satt ut! Takk kjære Origo-nisse.

Jeg trodde lenge dette var fra en jeg kjenner, selveste Merete Sæther, ettersom hun nettopp har tatt opp igjen malekunsten og begynt på kunststudier. Men det stemmer ikke med teksten på brevet. Så nå er jeg fullstendig clueles… Hint, anyone? Vil jo gjerne takke personen skikkelig :)

Det er lidt flippet...

Så gøy! Jeg som ikke hadde tenkt så langt som egen adresse til julaften da jeg heiv meg på Operasjon Julegave, fikk en overraskelse i posten da jeg kom hjem fra Vestlandet! Jippi!

Jeg har jo vært nube nok selv til å skrive hvem jeg var på til og fra lappen til han jeg var Origo-nissen til, men hun (tror det er en jente pga den pene håndskriften på konvolutten) som har sendt meg denne morsomme og ninanordske gaven er en hemmelig nisse. enn så lenge, jeg håper jeg finner henne!

Se den fine gaven jeg har fått!

Så hvem er avsenderen? Jeg har sett noe som ligner det løgnas bildet med de fuglene for ikke så lenge siden, på Instagram? Og den som har gitt meg dette morsomme, hun vet at jeg digger jobben min, at jeg er en girl geek – og muligens var hun/han på kart-treffet jeg rigga på Geodata? Siden jeg har fått Geomag jeg kan bygge snurrebass av? Hm, jeg må pønske litt, om det ligger noen spor her til meg…

Snaddertid

Bildeserie med 4 bilder — bla ved å trykke på pilene

Litterært snadder, bildesnadder, sjokoladesnadder og nøttesnadder. Namm! :-)
=
Kjempemasse tusen, tusen hjertelig takk til Sigrun!

Dagene før jul har vært så fulle av jobb, vakt, flyttesjau og litt sånn der juleforberedelser at jeg rett og slett ikke har rukket å skrive noe her, men, jeg har lest litt, så med en gang jeg kjente pakken min hadde jeg en liten mistanke…

I pakken var det en herlig, morsom bok av Hans Sande; “I dag såg eg to spadar”. Jeg har lest litt i den; dette er god humor og jeg har allerede lys til å utforske denne Sande enda mer.

I tillegg var det tre Atkins-sjokoladebarer og en pose julenøtter – og et hyggelig kort fra nissen.

Hva avslørte så nissen?
Jo, først og fremst dette innlegget:


No skal pakken sendast i morgon og eg begynner å lure på om eg har gått i det sjefsnissane her kallar ei klassisk nissefelle: sende avgarde noko eg absolutt ville likt å få sjøl. I tillegg ville eg sende med litt juleknask for det er no alltid kjekt å få, men det blei faktisk den aller største utfordringa…..

Gjennom flere år på Origo vet jeg jo utmerket godt at Sigrun elsker bøker (det ligger nok ikke så åpent til at jeg også elsker bøker, og egentlig drømmer om å være bibliotekar..!). Min mest personlige tilstedeværelse på nett avslører at jeg er lavkarbo, og dermed ikke den enkleste å finne knask til.

Et annet hint lå i denne kommentaren, men det skjønte jeg egentlig først etter å ha lest kortet.


Eg fann beint ut eit julegåveønskje på nett også. Då har eg god tru på at noko i same gata kan glede.

Og fra kortet:


Stikkordet blei eit juleønske på twitter om etymologisk oppkok.

Langt, langt der bak husker jeg en slik tweet, som Sigrun-datter Herdis merket seg.

Et annet hint er også at det i kortet henvises til Olav H. Hauge, som “den store forfattaren i mitt distrikt”. Hauge var som kjent fra Ulvik, rett opp i fjorden fra Odda. (Ok, geografien har jeg googlet meg fram til…)

Igjen, tusen takk, dette skal gi meg masse kos både på kort og lang sikt!

Kaffi og sjokolade!

Feliz navidad! No prøver eg å oppdatere frå telefon sidan eg ikkje har Internett der eg er! Får det ikkje heilt til med bilete. Men, saken er uansett den, at eg vart veldig glad for gåva mi og tok deler av den med på ferie!! Me drikk julekaffi og et julekuler til den store gullmedaljen, og eg gler meg til å drikke kaffegramkaffi og lese i kaffibok når eg kjem heim. Nissen visste at eg var glad i Nobel Bopel i Bergen, og har kanskje fått med seg at god kaffi er det eg tyr til mår det røyner på. Kjære nisse, tusen takk! Eg har ikkje heilt skjønt kven du er, kanskje det er fordi eg ikkje får så mykje tid til å leite. Men eg trur du er ei ho, men det er mest fordi Herdis forsnakka seg. Og eg trur du likar kaffi like godt som meg. Kanskje du bur i nærleiken sidan du kjenner godt til kaffegram? Eller jobbar der? Så hadde eg ein person i kikkerten, som er mi navnesøster, men det verkar som om ho har sendt gåva si i posten, og det passar ikkje heilt. Eg skal tenkje litt til mens eg heller i meg plenty av julekaffi og cortado!

Intellektuell julegåve

Må takke Herdis Moldøen for at det ser ut som eg har grønn palmeparykk

Eg må berre takka for boka “Tablå over Paris” av Louis Sebastien Mercier. Eg har hatt eit veldig godt forhold til Frankrike i mange år, men eg har aldri heilt blitt kjent med Paris før revolusjonen. Denne gåva vil derimot korrigere dette.
Tusen hjarteleg takk, ukjende origoven.

eit litt uklårt bilete av boka eg fekk

110-bits klut med viktig bodskap

Ohlala. Eg har fått ein geeky, heimestrikka klut med eit viktig bodskap i Operasjon Julegåve 2012. Nokon som har hatt tid til å strikke binærkoder – og det på ei veke, noko som tydar på at avsendar er veldig kreativ, handy og har googla seg fram til at eg vil bli veldig glad for å få eit slikt mysterium. Ja, og eit viktig bodskap. Men kva i all verden er bodskapet – og korleis finn eg det ut? Eg treng hjelp!!

Koden er følgande:

0100010101100111001000000011110000110011001000000110111001111001011011100110111101110010011100110110101100100001

Er det overhodet nokon som kan hjelpe meg å finne ut om bodskapen ligg i denne lange, strikka koden?! Eller finst det nokon som har sett eit hint om språkåret i hintetråden?

Og så må eg berre seie at også fargane var veldig meg… Takkar så mykje. Dette er utruleg flott gåve!

Hva sier Google til folk om meg?

Origonissen kom med en keramisk kniv, med QR kode-tilfra lapp pakket inn i en bråte-kjekke-halvnakne-fyrer-i-tyveårene. Spent på hvilke google-treff som hostet opp denne kombinasjonen!

Mange historier begynte straks å spinne inne i mitt hode da gaven fra Origonissen skulle åpnes. Keramisk kniv med japanske tegn (har nissen fått med seg mitt halvasiatiske opphav og en oppvekst med b-karatefilmer?). En keramisk kniv fordi nissen har hørt om mine kokketalenter på kjøkkenet? (kremt kremt). Og er innpakningspapiret egentlig GAVEN tro??? Jeg er jo som kjent singel, og unge kjekke fyrer kan jo sprite opp singeltilværelsen? Dog litt unge, og dog ikke typen fyrer som forelsker seg i damer….. QR koden avslører et visst geek-nivå hos nissen, og traff rett hjem her i geek-gården. Skrevet på en dialekt jeg trodde tilhørte Herdis, men tror det er en fyr bak denne kule gaven. Har dog INGEN ide hvem det kan være. Håper jeg ikke må vente to måneder med å finne ut hvem kniv-qr-årets-gaveinnpakning er fra…….

Uansett hvem du er, tusen hjertlig takk! Papiret ble en snakkis rundt julebordet (vil gjerne skaffe meg en rull selv til neste jul, så kom gjerne med hint om både det ene og det andre :-)

Spennende!

Da har jeg fått og åpnet pakke (altså, det ble jo gjort i går kveld) – og tusen takk! En kombinert rouge/leppestift med kjempefin farge! Hadde jeg ikke gjettet i det hele tatt, men gleder meg til å teste ut! Nå må jeg se om jeg kan finne noen hint fra giveren av denne pakken!?!

Ser forresten at mottakeren min har mottatt pakken sin, men ingen innlegg etter at den er blitt åpnet foreløpig… :)

Oj, det er tydelig at jeg har skrevet litt om at jeg er glad i alt søtt på nettet… Og alt dette er hjemmelaget! Veldig stas! TUSEN TAKK!!! Men jeg aner ikke hvem det kan være som har sendt det! Jeg har leita her etter hint, men har ikke sett noe, eller kanskje jeg rett og slett har oversett det? Jeg synes synd på dem som ikke har fått pakke! Men er i alle fall glad for at min pakke kom fram i tide til mottakeren! :)