Viser arkivet for januar, 2013

Tusen takk!

En forsinket takk for en innmari kul gave.

Jeg vet jeg har vært treg på avtrekkern denne sesongen. I fjor var jeg en fanebærer for origonisseprosjektet, i år har jeg vært en lurker og en unnasluntrer. Og det er jeg lei meg for!

Uansett, da jeg kom hjem fra juleferie hang det noe på døra mi. Jeg ble skikkelig overrasket, og kunne i utgangspunktet ikke forstå hva som var greia.

Beklager at det er litt blurry, dette bildet.

Men da jeg tok tingen i nærmere øyesyn skjønte jeg naturligvis hva som var greia! Og jeg ble glad! Skikkelig glad. Også pakket jeg opp.

Kult!

Det er en liten reisehøytaler som man kan seriekoble flere andre, lignende høytalere til! Veldig fett. Når jeg skal ut og reise senere, blir dette en fast kompanjong. Jeg lover! Jeg skal sette merkelapper på den for hvert land den er med i, slik at den blir en av de tinga jeg virkelig må ha med meg.

Fett – og tusen tusen takk. Jeg har virkelig ingen anelse om hvem som har sendt meg denne. Jeg har ikke bestemt meg for om jeg kommer til å jakte opp vedkommende, eller om det skal få være en av de tinga jeg aldri finner ut av.

Forsinket takk for forsinket gave

I fjor satt jeg å ventet hele julen på gave fra origonissen, men noen uker etter jul kunne jeg skuffet konstatere at nissen hadde glemt meg. I et i overkant optimistisk innlegg i den lille sutrereåden kunne jeg på gladkristent vis fortelle at “jeg fikk ikke noe gave, men det er ikke noe problem i det hele tatt!” Neida. Men litt leit må jeg inrømme at det var.

Så kom operasjon julegave 2012. Skulle jeg gidde å melde meg på? Jeg hadde sendt en gave, ikke fått noe tilbake, og tenkte at det kanskje ikke var vits å prøve mer. Jeg konkluderte med at det var verdt et forsøk til. Og det var det.

I god tid før jul kom pakka. Og på julekvelden kunne jeg fornøyd åpne opp en pakke som var midt i bllinken for det jeg trengte. Avsenderen visste nok ikke at jeg dager etter jul skulle flytte til Amsterdam for å studere, men hadde likevel klart å treffe på gaven: En skriveblokk fordi jeg var journalist (nå brukes den flittig på University of Amsterdam), en kortstokk fordi jeg reiser så mye (denne gleder jeg meg til å bruke når jeg får besøk fra Norge) og en pakke flotte servietter så jeg kunne tørke meg rundt munnen (denne skjønte jeg rett og slett ikke helt. I Spydeberg pleide vi å si at man måtte vaske munnen hvis man hadde bannet, men jeg kan ikke se at jeg har lagt igjen noen grove ord på nettet. Men likevel: Kjekt å ha!). Tusen takk, kjære nisse!

I gledesrusen over den gode gaven hadde jeg helt glemt at jeg ikke fikk gave i 2011. Men i dag ringte

Mor viser frem skjerfet over skype. “Håper du liker det”, skrev giveren. Det gjør jeg!

min mor meg på skype. “Det har kommet en stor pakke hjem i posten til deg”, kunne ho ivrig fortelle. Jeg så inn i skjermen med større engasjement enn under pakkeåpninga i Sel tidligere i år. Mor leste kortet høyt for meg: Et glitrende dikt på nynorsk fortalte om den heldige som hadde fått to pakker i fjor, og registrert at jeg bare fikk én. Hun hadde hatt den ene liggende lenge og tenkt at jeg skulle få den til påske, men pakka ble liggende. Til jul i 2012 skulle jeg få den. Men pakka ble aldri sendt. Og på nyåret. Jo, da ble den endelig sendt!

Og i postpakka var det ikke bare et dikt, men hele to julegaver i glanset julepapir. I pakkene lå det et skjerf (som jeg absolutt hadde trengt i Amsterdam om dagen, det er jo mye kaldere enn jeg hadde trodd!) og en quizbok med 1300 spørsmål om villmark fra Lars Monsen. Dette gleder jeg meg til å se nærmere på når jeg kommer hjem til Norge utover våren.

Med det er jeg fristet til å sitere en av våre vakreste juleklassikere:
Det ble jo nettopp slik vi ventet, det ble jul allikevel!

Mange tusen takk for julegaver og god påske når den tid kommer! :)

Lill FTW!

I dag kom gaven fra Origonissen på døren der jeg bor. Den inneholdt to LP-plater med Lill Lindfors. Hehe. Tipper det er teksten om Lill Lindfors og det sensuelle som har satt nissen på sporet? Grunnet forsinkelsen vet jeg jo nå hvem den hemmelige nissen er, så Helge A, tusen takk! Jeg har faktisk ingen av platene fra før, kun Du är den ende, resten har jeg bare på CD, så det var moro. Og takk for fint brev! Morsomt at du har vært innom Tronsmo og forhørt deg om både Brainard og Cartarescu, -som forøvrig er rumensk og mann ;) (Men hvem er vår felles bekjente som har overrakt gaven, kan det røpes??)

Da ble det jul i stua her også. En jul uten Operasjon Julegave er ingen ordentlig jul, sier jeg bare :) Nisseklem til alle nissene!

Stilton & Portvin - hurra!

Det sies at det er gavene som avslører at ingen i familien din egentlig aner hvem du er.
Men Underskogsnissen, hva med hen?
(Ja, jeg velger det tredje kjønnspronomenet inntil vedkommende er avslørt.)

Gaven kom i tide – etter at de først ikke fant den på postkontoret (jeg måtte gå med uforrettet sak ved første henteforsøk) – og jeg må bare beklage at jeg ikke forteller dere om det før i dag. Nok om det.

Gaven var perfekt.
Jeg skjønner bare ikke hvordan Underskogsnissen kunne vite det.
Man kan selvfølgelig innvende at Stilton og Portvin aldri er feil. Godt til pepperkaker er det også, men likevel.

Så kjære nisse, tusen takk for en deilig gave!
Nå venter jeg spent på at du forteller meg hvem du er, og om du virkelig fant noe der ute som sa deg at nettopp dette passet perfekt til meg.

Nydelig julegave

Tusen takk til origonissen for den nydelige og smakfulle julegaven. Den kom hel frem i posten, både glassflasken og det andre.
Min pakke inneholdt hjemmelaget sirup laget av øl, sukker og anis, og kan brukes på is og ost. Blant annet. Har testet sirupen på ost, og det ble kjempegodt!!!
Den inneholdt også sjokolade og ost – og et veldig koselig kort. Selve sirupen var helt på en plastflaske, og så fulgte det med en glassflaske. Lur origo-nisse. Hadde glassflasken knustes i posten, ville likevel hovedgaven vært i orden :)
Har ikke funnet ut hvem som var nissen, men takk uansett!!!!
Håper min gave også kom frem i tide, og varmer mottakerinnen på hennes turer på jente-geek-middager i Oslo.
Her er min flotte gave!!