Interesse for operasjon julegave i år?

Eg har fått det for meg at operasjon julegave kanskje har spelt si rolle. Har den det? Er det slik at vi heller vil konsentrere oss om familien og gløyme å sende pakke til nokon vi ikkje nødvendigvis har møtt ansikt til ansikt? Vi har jo tross alt fått ny regjering som peikar i denne retninga.

Derfor har hverken eg eller Fredrik tenkt på Operasjon Julegåve i år.

Men det kan jo hende det finst gode folk der ute, som synes dette er så fint og flott at dei ikkje kan tenke seg ei jul 2013 utan å sende ei omtenksam gåve til nokon dei ikkje kjenner. Og om det er slik at det framleis finst slike mennesker der ute, så skal eg heller kaste meg rundt, spørre Fredrik fint, om ikkje vi får det til…

Alt eg ber om er likes, tomlar eller kommentarar i dette innlegget – eller flotte tweets på twitter, blogginnlegg på verdsveven, underskriftskampanje, bildeinnsamling på instagram under #operasjonjulegåve. Og, ikkje minst nok folk som melder seg på Operasjon julegave.

Med andre ord, eg kan klare å ombestemme meg… om de verkeleg insisterer. Det er jo trist å gi seg etter 5 år.

HER MELDER DU DEGOPERASJON JULEGAVE.

Og om du ikkje veit kva vi snakkar om, om du ikkje skjønner konseptet Operasjon Julegave, så er det kort fortalt Secret Santa på norsk, eit slags kjedebrev, berre at det er ein pakke, som du opnar opp på julafta. Du anar ikkje frå kven. Men du har gjort alt du kan for å finne ei god gåve til den personen du har fått utdelt. Langt fortalt blir noko slikt:

ps. eg har ny stilling no. Eg jobbar i Herdis Moldøen Råd og vink.

Tusen takk!

En forsinket takk for en innmari kul gave.

Jeg vet jeg har vært treg på avtrekkern denne sesongen. I fjor var jeg en fanebærer for origonisseprosjektet, i år har jeg vært en lurker og en unnasluntrer. Og det er jeg lei meg for!

Uansett, da jeg kom hjem fra juleferie hang det noe på døra mi. Jeg ble skikkelig overrasket, og kunne i utgangspunktet ikke forstå hva som var greia.

Beklager at det er litt blurry, dette bildet.

Men da jeg tok tingen i nærmere øyesyn skjønte jeg naturligvis hva som var greia! Og jeg ble glad! Skikkelig glad. Også pakket jeg opp.

Kult!

Det er en liten reisehøytaler som man kan seriekoble flere andre, lignende høytalere til! Veldig fett. Når jeg skal ut og reise senere, blir dette en fast kompanjong. Jeg lover! Jeg skal sette merkelapper på den for hvert land den er med i, slik at den blir en av de tinga jeg virkelig må ha med meg.

Fett – og tusen tusen takk. Jeg har virkelig ingen anelse om hvem som har sendt meg denne. Jeg har ikke bestemt meg for om jeg kommer til å jakte opp vedkommende, eller om det skal få være en av de tinga jeg aldri finner ut av.

Forsinket takk for forsinket gave

I fjor satt jeg å ventet hele julen på gave fra origonissen, men noen uker etter jul kunne jeg skuffet konstatere at nissen hadde glemt meg. I et i overkant optimistisk innlegg i den lille sutrereåden kunne jeg på gladkristent vis fortelle at “jeg fikk ikke noe gave, men det er ikke noe problem i det hele tatt!” Neida. Men litt leit må jeg inrømme at det var.

Så kom operasjon julegave 2012. Skulle jeg gidde å melde meg på? Jeg hadde sendt en gave, ikke fått noe tilbake, og tenkte at det kanskje ikke var vits å prøve mer. Jeg konkluderte med at det var verdt et forsøk til. Og det var det.

I god tid før jul kom pakka. Og på julekvelden kunne jeg fornøyd åpne opp en pakke som var midt i bllinken for det jeg trengte. Avsenderen visste nok ikke at jeg dager etter jul skulle flytte til Amsterdam for å studere, men hadde likevel klart å treffe på gaven: En skriveblokk fordi jeg var journalist (nå brukes den flittig på University of Amsterdam), en kortstokk fordi jeg reiser så mye (denne gleder jeg meg til å bruke når jeg får besøk fra Norge) og en pakke flotte servietter så jeg kunne tørke meg rundt munnen (denne skjønte jeg rett og slett ikke helt. I Spydeberg pleide vi å si at man måtte vaske munnen hvis man hadde bannet, men jeg kan ikke se at jeg har lagt igjen noen grove ord på nettet. Men likevel: Kjekt å ha!). Tusen takk, kjære nisse!

I gledesrusen over den gode gaven hadde jeg helt glemt at jeg ikke fikk gave i 2011. Men i dag ringte

Mor viser frem skjerfet over skype. “Håper du liker det”, skrev giveren. Det gjør jeg!

min mor meg på skype. “Det har kommet en stor pakke hjem i posten til deg”, kunne ho ivrig fortelle. Jeg så inn i skjermen med større engasjement enn under pakkeåpninga i Sel tidligere i år. Mor leste kortet høyt for meg: Et glitrende dikt på nynorsk fortalte om den heldige som hadde fått to pakker i fjor, og registrert at jeg bare fikk én. Hun hadde hatt den ene liggende lenge og tenkt at jeg skulle få den til påske, men pakka ble liggende. Til jul i 2012 skulle jeg få den. Men pakka ble aldri sendt. Og på nyåret. Jo, da ble den endelig sendt!

Og i postpakka var det ikke bare et dikt, men hele to julegaver i glanset julepapir. I pakkene lå det et skjerf (som jeg absolutt hadde trengt i Amsterdam om dagen, det er jo mye kaldere enn jeg hadde trodd!) og en quizbok med 1300 spørsmål om villmark fra Lars Monsen. Dette gleder jeg meg til å se nærmere på når jeg kommer hjem til Norge utover våren.

Med det er jeg fristet til å sitere en av våre vakreste juleklassikere:
Det ble jo nettopp slik vi ventet, det ble jul allikevel!

Mange tusen takk for julegaver og god påske når den tid kommer! :)

Lill FTW!

I dag kom gaven fra Origonissen på døren der jeg bor. Den inneholdt to LP-plater med Lill Lindfors. Hehe. Tipper det er teksten om Lill Lindfors og det sensuelle som har satt nissen på sporet? Grunnet forsinkelsen vet jeg jo nå hvem den hemmelige nissen er, så Helge A, tusen takk! Jeg har faktisk ingen av platene fra før, kun Du är den ende, resten har jeg bare på CD, så det var moro. Og takk for fint brev! Morsomt at du har vært innom Tronsmo og forhørt deg om både Brainard og Cartarescu, -som forøvrig er rumensk og mann ;) (Men hvem er vår felles bekjente som har overrakt gaven, kan det røpes??)

Da ble det jul i stua her også. En jul uten Operasjon Julegave er ingen ordentlig jul, sier jeg bare :) Nisseklem til alle nissene!

Stilton & Portvin - hurra!

Det sies at det er gavene som avslører at ingen i familien din egentlig aner hvem du er.
Men Underskogsnissen, hva med hen?
(Ja, jeg velger det tredje kjønnspronomenet inntil vedkommende er avslørt.)

Gaven kom i tide – etter at de først ikke fant den på postkontoret (jeg måtte gå med uforrettet sak ved første henteforsøk) – og jeg må bare beklage at jeg ikke forteller dere om det før i dag. Nok om det.

Gaven var perfekt.
Jeg skjønner bare ikke hvordan Underskogsnissen kunne vite det.
Man kan selvfølgelig innvende at Stilton og Portvin aldri er feil. Godt til pepperkaker er det også, men likevel.

Så kjære nisse, tusen takk for en deilig gave!
Nå venter jeg spent på at du forteller meg hvem du er, og om du virkelig fant noe der ute som sa deg at nettopp dette passet perfekt til meg.

Nydelig julegave

Tusen takk til origonissen for den nydelige og smakfulle julegaven. Den kom hel frem i posten, både glassflasken og det andre.
Min pakke inneholdt hjemmelaget sirup laget av øl, sukker og anis, og kan brukes på is og ost. Blant annet. Har testet sirupen på ost, og det ble kjempegodt!!!
Den inneholdt også sjokolade og ost – og et veldig koselig kort. Selve sirupen var helt på en plastflaske, og så fulgte det med en glassflaske. Lur origo-nisse. Hadde glassflasken knustes i posten, ville likevel hovedgaven vært i orden :)
Har ikke funnet ut hvem som var nissen, men takk uansett!!!!
Håper min gave også kom frem i tide, og varmer mottakerinnen på hennes turer på jente-geek-middager i Oslo.
Her er min flotte gave!!

Bli med i Operasjon Julegave 2013

Torsdag 5. desember 2013 kl. 23.59, Overalt

Bli med på Operasjon Julegave! Garantert den mest spennande gåva du får under juletreet. Konseptet er enkelt: Du gir julegåve til framand person – og får julegåve frå anna framand person.

 1. Meld di interesse på arrangementet Operasjon Julegave 2013-(Si ifra med profilbildet ditt om du skal delta i høgremargen)
 2. Fyll ut skjemaet under før 5. desember
 3. Få utdelt ein Origoboer 7.desember .
 4. Snok og stalk din utkåra
 5. Send din pakke innan postens sendefrist 16. desember 2013
 6. Vent i spenning på en gave fra en av de andre deltagerne.
 7. Finn ut kven som har gitt deg julegåve ved å følge bloggen – og ved å delta i samtalar. Ikkje gløym å takke for gåva – gjerne med eit bilde og/eller eit innlegg.

Og gjør det spennande, kjekt, interessant og ikkje minst gledeleg for alle oss ved å skrive litt om prosessen undervegs :)

Mest optimalt er personen Origomedlem – og vi kan både digitalt snoke på den har fått utdelt og litt i kven vi trur får gåve frå. Kor moro dette blir er opp til oss sjølve i Operasjon Julegåve. Dess fleire som pratar om gåvene, dess kjekkare er det, dess meir spennande blir det. Så bli med i den flotte Origotradisjonen som starta jula 2008.

For en fantastisk gave!

Beklager sent innlegg og bilde, men her har det vært en deilig kombo av hektisk hurramegrundt og komplett avkobling, så det har blitt lite databruk i romjulen. Men, gaven er pakket opp og det er tid for å vise takknemlighet.

For en fantastisk gave! Jeg veksler med å få tårer i øynene over å se all innsatsen som er lagt ned i denne pakken, og det å få dårlig samvittighet for at jeg ikke klarte tenke så langt ovenfor min gavemottaker (som jeg ikke vet om har fått pakken eller noe, har ikke sett snurten av henne her i kommentarfeltet heller).

Gaven min tok utgangspunkt i hva vedkommede hadde lest om meg på nett (og det er jo endel, ettersom jeg er en særs lite hemmelig person). Hun mente da hun kunne spore et kreativt gen hos meg, og det som er vittig er at jeg inntil veldig nylig (bare noen år siden), anså meg selv like kreativ som en gråstein. Men, i det siste har jeg erkjent at man både være kreativ og like kreative syssler, i tillegg til at man liker excelark og strutur, ordning och reda. Yeay!

Jeg fikk en gave som inneholdt flere canvas å male på, pensler, akrylmaling, to dikt (!!!) og et egetprodusert maleri med nydelige ord som et vakkert julebrev. Jeg er fullstendig satt ut! Takk kjære Origo-nisse.

Jeg trodde lenge dette var fra en jeg kjenner, selveste Merete Sæther, ettersom hun nettopp har tatt opp igjen malekunsten og begynt på kunststudier. Men det stemmer ikke med teksten på brevet. Så nå er jeg fullstendig clueles… Hint, anyone? Vil jo gjerne takke personen skikkelig :)

Det er lidt flippet...

Så gøy! Jeg som ikke hadde tenkt så langt som egen adresse til julaften da jeg heiv meg på Operasjon Julegave, fikk en overraskelse i posten da jeg kom hjem fra Vestlandet! Jippi!

Jeg har jo vært nube nok selv til å skrive hvem jeg var på til og fra lappen til han jeg var Origo-nissen til, men hun (tror det er en jente pga den pene håndskriften på konvolutten) som har sendt meg denne morsomme og ninanordske gaven er en hemmelig nisse. enn så lenge, jeg håper jeg finner henne!

Se den fine gaven jeg har fått!

Så hvem er avsenderen? Jeg har sett noe som ligner det løgnas bildet med de fuglene for ikke så lenge siden, på Instagram? Og den som har gitt meg dette morsomme, hun vet at jeg digger jobben min, at jeg er en girl geek – og muligens var hun/han på kart-treffet jeg rigga på Geodata? Siden jeg har fått Geomag jeg kan bygge snurrebass av? Hm, jeg må pønske litt, om det ligger noen spor her til meg…

Snaddertid

Bildeserie med 4 bilder — bla ved å trykke på pilene

Litterært snadder, bildesnadder, sjokoladesnadder og nøttesnadder. Namm! :-)
=
Kjempemasse tusen, tusen hjertelig takk til Sigrun!

Dagene før jul har vært så fulle av jobb, vakt, flyttesjau og litt sånn der juleforberedelser at jeg rett og slett ikke har rukket å skrive noe her, men, jeg har lest litt, så med en gang jeg kjente pakken min hadde jeg en liten mistanke…

I pakken var det en herlig, morsom bok av Hans Sande; “I dag såg eg to spadar”. Jeg har lest litt i den; dette er god humor og jeg har allerede lys til å utforske denne Sande enda mer.

I tillegg var det tre Atkins-sjokoladebarer og en pose julenøtter – og et hyggelig kort fra nissen.

Hva avslørte så nissen?
Jo, først og fremst dette innlegget:


No skal pakken sendast i morgon og eg begynner å lure på om eg har gått i det sjefsnissane her kallar ei klassisk nissefelle: sende avgarde noko eg absolutt ville likt å få sjøl. I tillegg ville eg sende med litt juleknask for det er no alltid kjekt å få, men det blei faktisk den aller største utfordringa…..

Gjennom flere år på Origo vet jeg jo utmerket godt at Sigrun elsker bøker (det ligger nok ikke så åpent til at jeg også elsker bøker, og egentlig drømmer om å være bibliotekar..!). Min mest personlige tilstedeværelse på nett avslører at jeg er lavkarbo, og dermed ikke den enkleste å finne knask til.

Et annet hint lå i denne kommentaren, men det skjønte jeg egentlig først etter å ha lest kortet.


Eg fann beint ut eit julegåveønskje på nett også. Då har eg god tru på at noko i same gata kan glede.

Og fra kortet:


Stikkordet blei eit juleønske på twitter om etymologisk oppkok.

Langt, langt der bak husker jeg en slik tweet, som Sigrun-datter Herdis merket seg.

Et annet hint er også at det i kortet henvises til Olav H. Hauge, som “den store forfattaren i mitt distrikt”. Hauge var som kjent fra Ulvik, rett opp i fjorden fra Odda. (Ok, geografien har jeg googlet meg fram til…)

Igjen, tusen takk, dette skal gi meg masse kos både på kort og lang sikt!

Operasjon Julegave

Følges av 162 medlemmer.

Bli med på en storstilt aksjon som har som målsetting at Origomedlemmer skal få en ekstra julegave. Mer om sonen

Origo Operasjon Julegave er en sone på Origo. Les mer

Kort fortalt så fungerer Operasjon Julegave slik:

 • Du melder deg inn i sona Operasjon Julegave
 • Du melder deg på arrangementet "Operasjon Julegave 2013:http://operasjon-julegave.origo.no/-/event/show/388598/6303194_bli-med-i-operasjon-julegave-2013 ved å plotte inn i skjemaet i arrangementet
 • Vent på further instructions (samt navn og adresse på den du skal gi gave til).
 • Kjøp ei fin julegåve og send i posten før postens siste sendefrist.
 • Vent i spenning på ei gåve fra ein av dei andre deltakarane.
 • Finn ut kven som har gitt deg julegåve ved å følge bloggen – og ved å delta i samtalar. Ikkje gløym å takke for gåva – gjerne med eit bilde og/eller eit innlegg.

Alle er velkomne i Operasjon Julegave!

Annonse

Nye bilder